Există unele locuri în care ajungi și simți ca vei pleca schimbat pentru totdeauna. Cappadoccia a fost pentru mine una din acele experiențe și am luat cu mine multe din tărâmul ăsta de poveste…

Da, chiar își merită pe deplin titlul de “tărâm de poveste” pentru că fiecare colțisor vizitat avea o puternică încărcătură emoțională și vizuală, complet diferită de tot ce mai întâlnisem până atunci. Peisajul selenar, trezitul la 5 dimineața și liniștea nemaîntâlnită (space-like feeling :D) din timpul zborului cu balonul sunt doar câteva din lucrurile care mi-au rămas întipărite pe retină.

Vizita în Cappdocia a însemnat și primul meu workshop de fotografie, eveniment realizat în colaborare cu Stefana Cazan si Wens Travel – cărora încă le mulțumesc și in zi de azi pentru astfel de amintiri prețioase. Am avut parte de o organizare impecabilă, care ne-a ajutat sa profitam cât mai mult de timpul petrecut acolo.

“The land of beautiful horses”

The name of Cappadocia in persian language

Punctele turistice din Cappadocia le vei gasi foarte ușor la o simplă căutare pe Google așa ca eu voi veni aici doar cu câteva sfaturi pentru pasionații de fotografie care plănuiesc să viziteze curand această destinație:

  • Toate fotografiile din Cappadocia în care sunt surprinse și faimoasele baloane au fost realizate între orele 6 – maxim 9 dimineața. Trezitul caaat mai devreme va fi obligatoriu daca vrei sa surprinzi peisajul în toata splendoarea lui 😉
  • Vei avea parte de contraste puternice la tot pasul, fie ca vorbim despre localnici, turiști din toate colțurile lumii sau random cool stuff along the way. Stay present!
  • Fotografiile din articol sunt realizate cu Canon Mark IV iar lentilele pe care le-am folosit sunt: 70-300mm si 24-70mm. De multe ori ieșeam doar cu teleobiectivul. Aici sfatul meu ar fi sa aveți un bagaj foto cât mai ușor, astfel încât sa nu simți nici un soi de povară fizică.
Sunrise Bliss